İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkındaki kanun 5651 sayılı kanundur. Kanunda toplu kullanım sağlayıcılar ağ güvenlik ve loglama (kayıt tutma) sistemi kullanmaya mecbur kılınmıştır. Oteller, okullar, hastaneler, spor merkezleri, kafe ve barlar, restoranlar gibi kamuya açık alanlar toplu kullanım sağlayıcı olarak nitelendirilir.
Devletin ilgili kurumları (adli ve idari makamlar) tüm Internet trafiği hakkında bilgi isteme hakkına sahiptir. Bu sebeple erişim kayıtlarının altı ay ila iki yıl arasında değişen sürelerde saklanması istenmektedir. İstek yapan kuruma bilgi sağlanmadığı takdire para cezası, hapis, kapatma ve yayından kaldırma gibi cezalarla karşı karşıya kalınabilmektedir.
Kanunun amacı kullanıcıları Internet tehditlerine karşı korumak ve internet üzerinden işlenen suçların faillerini kısa sürede tespit edebilmektir. UTM (Unified Threat Management – Bütünleşik Güvenlik Cihazı) ismi verilen ve tek başına firewall, antivirus, loglama ve benzeri gibi görevleri yerine getiren cihazlar tam da bu amaçla üretilmiştir. Ancak bu cihazların kendisi ve üzerindeki güvenlik servisleri yüksek bedellere katlanılarak elde edilebilir. Internet ortamında işlenen suçların sayısının inanılmaz bir hızla artması ve işlenen suçların niteliğinin toplumda infial yaratacak düzeylere ulaşması bu bedellere katlanmayı zorunlu kılmaktadır.
Dream Bilişim Danışmanlık Tic. Ltd. Şti. ; bu konuda bilgi birikimini paylaşmaya hazırdır. Sunduğumuz güvenlik çözümleri aynı işi yapan alternatiflerine göre oldukça uygun maliyetlidir. Baştan sona tasarımını ve uygulamasını yaptığımız bilgisayar ağlarında bu tür güvenlik çözümlerini ücretsiz sunmaktayız. Çalıştığımız ve görüştüğümüz firma ve kurumların çok iyi bildiği gibi temel düzeydeki bilgi ve iletişim teknolojileri konusunda verdiğimiz danışmanlıklar için herhangi bir beklentimiz de bulunmamaktadır.
İleride başınızın ağrımaması için sizleri ofisimize bekliyoruz.